290, Markus Meckelborg, tiiminvetäjä, Riihikallio

Olen Markus Meckelborg 58-vuotias logistiikka-alalla työskentelevä tiiminvetäjä. Olen asunut Riihikalliossa jo lähes puoli vuosisataa. Perheeseeni kuuluu kuvataiteilijavaimoni lisäksi 4 jo muualla asuvaa ja opiskelevaa lasta sekä 6 Koikarppia ja joitain kymmeniä tuhansia mehiläisiä. Kunnallispolitiikan lisäksi harrastuksiani ovat polkupyöräily ja rintamamiestalon remontointi.

Kuluvalla valtuustokaudella olen ollut kunnanvaltuutettuna ja kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenenä. Läsnäoloprosenttini on ollut kokouksissa 100%.  Näiden luottamustehtävien lisäksi olen ollut myös Rykmentinpuiston taidetoimikunnan jäsen sekä Riihikallion kehittämisverkoston ydinryhmän jäsen. Tällä hetkellä olen myös Tuusulan puolesta ry:n eli tuttavallisemmin Tupun hallituksen jäsen.

Kulttuurin tulee näkyä ja kuulua kaikille.

  • Kirjasto on saatava takaisin Riihikallioon uuden koulukampuksen yhteyteen. Kirjasto tukee elinikäistä oppimista ja toimii asukkaiden avoimena kohtaamispaikkana.
  • Taiteilijoille ja kulttuurityöntekijöille on saatava Tuusulaan työtiloja. Jos haluamme että Tuusula tunnetaan myös jatkossakin kulttuurikuntana on kulttuurialan ammatin harjoittamisen edellytyksiä parannettava.
  • Taidekeskus Kasarmin remonttia on aikaistettava – Tuusulaan tarvitaan kuvataiteiden näyttelytiloja.
  • Metsäntutkimuslaitoksen eli Metlan metsien käyttö kuntalaisten virkistysalueena on turvattava ja sen kehittämistä on jatkettava yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa.
  • Suoria bussiyhteyksiä lentokentälle ja Jumboon sekä Helsingin keskustaan on lisättävä. Jotta joukkoliikenne olisi kilpailukykyinen vaihtoehto yksityisautoilulle pitää sen olla nykyistä nopeampaa, joustavampaa ja mukavampaa.