268, Saara Aulanko, avohuollon ohjaaja, Tuomala

Olen 40-vuotias syntyperäinen tuusulalainen Tuomalan kylältä. Teinejä perheestämme löytyy neljä, kaksi omaa ja kaksi aviomieheni tytärtä. Lapsiperheiden ja nuorten elämän haasteet ovat minulle siis hyvinkin tuttuja. Tytärten lisäksi perheen koira ja kissa pitävät osaltaan huolen, ettei tekeminen ja huumori lopu perheessämme kesken. Pysähtyminen hektisessä arjessa tapahtuu minulle luonnon, liikkumisen, lukemisen ja hyvän ruuan ääressä.

Koulutukseltani olen sekä lähihoitaja että kokki. Työn ohella opiskelen ravitsemustieteitä. Työskentelen tällä hetkellä avohuollossa ohjaajana. Näen työssäni päivittäin, kuinka päätösten tekeminen vaikuttaa mm. päihde-, mielenterveys-, vanhus- ja vammaispuolen asiakkaisiin. Kotiinvietävien palveluiden toimivuus ja toimimattomuus näkyvät työssäni välittömästi. Tasa-arvoinen päätösten teko ja niiden vaikutusten ymmärtäminen käytännössä ovat minulle tärkeitä asioita. Lasten ja nuorten hyvinvointi ja palvelujen kehittäminen pienen ihmisen näkökulmasta ovat minulle sydämen asioita. Kyläkoulun merkitys lapsen ja koko kyläyhteisön elämään on oman ja lasteni kokemuksen lisäksi kasvanut Tuomalan kyläkoulun tuki ry:n puheenjohtajuuden myötä.

Haluaisin nähdä Tuusulaa kehitettävän sen strategian mukaisesti, kyliä ja niiden yhteisöjä vaalien, ympäröivä luonto huomioiden ja kuntalaisten tarpeita kuunnellen. Uskon, että ennaltaehkäisevillä toimilla pystymme vaikuttamaan kuntalaisten hyvinvoinnin lisäksi myös kunnan talouteen.