289, Hilpi-Maria Lyytikäinen, opiskelija, Kellokoski

Olen 20-vuotias kellokoskelainen yliopisto-opiskelija. Vapaa-ajallani harrastan korealaista miekkailua Haedong Kumdoa toimien myös seuramme sihteerinä. Pidän myös lukemisesta, luonnossa liikkumisesta ja kielistä.

Politiikka ja yhteisiin asioihin vaikuttaminen kiinnostavat minua, ja olen asunut Tuusulassa lähes koko ikäni. Lukioaikanani toimin opiskelijakunnan puheenjohtajana ja myöhemmin olen osallistunut aktiivisesti kyläyhdistys Me Kellokoskelaisten hallituksen toimintaan. Erityisen lähellä sydäntäni ovat kotikuntani monipuolinen luonto ja liikuntapalvelujen tarjonta sekä aktiivinen kulttuurielämä. Mielestäni on hienoa, että jokaisella kylällä on omat erityispiirteensä, jotka ovat säilyneet tähän päivään saakka, ja toivonkin, että näin tulee olemaan myös vastaisuudessa. Yhteiskunnallisesti pidän tärkeänä terveys-, kirjasto-, ja päivähoitopalvelujen sekä koulujen jakautumista tasaisesti Hyrylään, Kellokoskelle ja Jokelaan.

Nuorten ääni jää usein poliittisessa päätöksenteossa kuulumattomiin, ja haluaisin olla mukana korjaamassa tätä asiaa. Tuusulan Puolesta tuntui hyvältä kanavalta lähteä tutustumaan politiikkaan ja ajamaan kotipaikkakunnan asioita ilman tarvetta sitoutua minkään yksittäisen puolueen ideologiaan. Päätöstä helpotti entisestään se, että myös äitini ja vaarini ovat olleet mukana yhdistyksen toiminnassa.