297, Tarja Rutanen, TtM, Sairaanhoitaja AMK, Kellokoski

Olen Taija Rutanen, pian keski-ikäistyvä kahden lapsen äiti Kellokoskelta. Olen koulutukseltani Terveystieteiden Maisteri ja Sairaanhoitaja AMK. Terveystieteilijänä opiskelin pääaineinani Kansanterveystieteen ja väestön terveyden edistämisen eli minulla on hyvä tietämys siitä, miten sairauksia ennaltaehkäistään ja kuinka terveyspalvelujärjestelmä toimii. Lisäksi olen matkan varrella oppinut monia hyviä keinoja, joilla kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä voidaan edistää unohtamatta kuitenkaan tiukan kuntatalouden vaatimia toimia. Sairaanhoitajana puolestaan työskentelin kymmenkunta vuotta akuutin hoitotyön maailmassa, joten minulla on myös näkemystä laadukkaasta sairaanhoidosta ja siitä, miten erilaiset ihmiset tulisi kohdata.

Sen lisäksi, että olen terveyden edistämisen ammattilainen, olen myös järjestöaktiivi ja ollut mukana monenlaisissa järjestö- ja vapaaehtoishommissa elämäni aikana. Olen tietyllä tavalla heittäytyjä eli minut on helppo saada innostumaan ja mukaan tekemään erilaisia asioita ja jos johonkin sitoudun, niin pidän myös kiinni lupauksistani. Erityisen mieluisaa vapaaehtoistyötä minulle on nuorten hyvinvoinnin lisääminen erilaisin konkreettisin keinoin.

Olen sikäli perinteitä vaaliva ihminen, että vaikka tykkään värkätä kaikkea visuaalisesti kaunista myös tietokoneella, niin mieluisinta nollaamista ja vapaa-ajan puuhaa ovat lautapelit, luonnossa patikointi ja opettelinpa koronasulkujen aikana neulomaan sukkiakin!