281, Jukka Klint, FM, robotiikan kouluttaja, Nuppulinna

Nimeni on Jukka Klint. Perheeni on asunut Tuusulassa syksystä 2003, kun rakensimme omakotitalon Hornankallion alueelle. Asuimme sitä ennen Järvenpäässä. Olen asunut pääkaupunkiseudulla myös Espoossa ja Helsingissä. Olen naimisissa ja kolmesta lapsesta ainoastaan nuorin lukiolainen vielä kotona.  

Lapsuus ja koulunkäynti meni Kemissä, opiskelin Oulun yliopistossa, josta valmistuin 1981. Matikan ope hommat vaihtuivat tietotekniikka- ja vakuutusyhtiötöihin, kun muutin Helsinkiin 1983. Toinen vaihtoehto olisi armeijan Sodankylässä jälkeen ollut kevään opesijaisuus Pohjois-Inarin yläasteella. Etelä houkutti enemmän. 

Tunnen paikallisen urheiluseuratoiminnan hyvin. Liikunta on ollut lähellä sydäntäni.  Olen toiminut aktiivisesti lasten harrastusten myötä alueen urheiluseurojen toiminnassa eri rooleissa puheenjohtajana, joukkuejohtajana, valmentajana, jalkapallokoulun vetäjänä, kerhovetäjänä. Seuroja ollut matkan varrella useampia KelA, JoKi, JäPS, Haukat ja viimeksi AxiA.

Uusin palkallisen työn ja harrastuksen yhdistelmä on ollut robotiikan kouluttajana toimiminen Roboedu -yhdistyksessä. Se tekee pyyteetöntä työtä koko maassa robotiikan ja ohjelmoinnin opetuksen edistämiseksi eri kouluasteilla, innostaa oppilaita hakeutumaan alalle opiskelemaan, kehittää ja edistää opettajien ammattitaitoa alalla sekä kohottaa yhteishenkeä ja lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta robotiikasta kiinnostuneiden keskuudessa. Valtakunnallisen koulutustehtäväni lisäksi olen pitänyt robotiikan kerhoja Tuusulassa ja myös kesäleirejä viimeksi Järvenpäässä. Toiminnan huippu on vuosittaiset Vex sm-kisat ja MM-kisat Dallasissa U.S.A. Yhteistyö myös Keudan yksiköiden kanssa ollut osallani merkittävää.

Vahvuutenani on vahva kolmannen sektorin työn tuntemus. Minua kiinnostaa koulutuksen tarjonta alueen elinvoimatekijänä. Lasten koulutien turvallisuus on tärkeämpää kuin se nyt Tuusulassa on toteutunut. Pohjois-Tuusulan alueen kokonaisvaltainen kehitys on ykkösprioriteettini alueellisesti.