304, Raimo Stenvall, autoilija, Paijala

Olen paljasjalkainen Tuusulalainen, syntynyt 1937. Asunut ja tehnyt työt Tuusulassa. Kävin Paijalan kyläkoulua, joka sijaitsee yhä edelleen siinä mäen päällä. Olen ollut yrittäjänä vuodesta 1959 alkaen lähtien yhdessä vaimoni Kirstin kanssa täällä Tuusulassa. Kuljetusliikkeen omistajana tunnen tämän kunnan tiet ja kylän raitit varmasti paremmin kuin kunnan viranomaiset.

  • olen vaikuttanut 12 kautta Tuusulan valtuustossa
  • minun aikanani on ollut 4 kunnanjohtajaa ja yksi pormestari

Viimeisen neljän vuoden aikana on viety paljon asioita eteenpäin

Toukokuussa 2019 jouduin pahaan onnettomuuteen, kun vanhan museoauton vanne paiskaantui minua päin. Jouduin sairaalaan ja muutamiin leikkauksiin. Onnettomuus ei kuitenkaan minua pysäyttänyt. Muutama kokous jäi välistä, mutta hyvin nopeasti palasin sähkötuolilla liikkuen takaisin liikenteeseen. Tutuksi tuli Tuusulanjärven ympäristön ja Hyrylässä olevat pyörätiet liikkuessa sähkötuolilla töihin
ja tapaamisiin.

Liikkuessani pyöräteillä keväästä talveen huomasin miten huonossa kunnossa pyörätiet olivat. Asfaltit olivat useista kohdista ala-arvoisia, teiden reunat olivat murtuneet ja pyörällä liikkuminen oli ajoittain jopa vaarallista. Tuolilla ajellessani oli aikaa miettiä miten nämä pyörätiet saataisiin kuntoon.

Otin puhelimen käteen ja soitin ELY-keskuksen päättäjille ja sovin heidän kanssaan treffit. Ajelutin heitä autolla pitkin pyöräteitä ja he näkivät oikeesti miten huonossa kunnossa pyörätiet ovat. Eräs näistä ELY-keskuksen pomoista, otti vielä polkupyörän ja lähti tarkistamaan tiet pyöräillen. Kaikki nämä esittelemäni pyörätiet kuuluvat nyt kunnostettaviin kohteisiin.

Sain hoidettua;

  • Uutta tienpintaa myös Hyrylään Fallbackantielle
  • Kevyelle liikenteelle pyörätiet välille Hyrylän urheilukeskus - Savio sekä Jokelasta Kaukasten tienhaaraan
  • Vaunukankaan koulun eteen liikenneympyrä
  • Tein vuosia töitä Koskenmäen liikenneympyrän ongelmien ratkaisuun. Nyt liikenne on sujuvaa myös raskaalle liikenteelle.

Moni on sanonut että ”Tuo Raimon liikenneympyrä on vuoden 2020 paras teko Tuusulassa ja sen vielä toteutti nopeasti paikallinen Louhintahiekka”.


Liikenteen parantamista turvallisuuden näkökulmasta

Olen kymmenien vuosien aikana nähnyt kuolemaan ja vammautumisiin johtaneita liikenneonnettomuuksia Tuusulassa. Olen ammattiautoilijana ja liikenneneuvoksena pystynyt vaikuttamaan useisiin korjausta vaativiin tiekohteisiin. Hyppään autoon ja haen paikalle itse päättäjät katsomaan miten se liikenne toimii jos muu ei auta. Tällä hetkellä aloitetaan Shellin liikenneympyrän parantaminen ja kaistojen leventäminen. Ympyrä on ahdas, pitkät yhdistelmät vievät molemmat kaistat, ahtaus aihettaa
vaaratilanteita päivittäin.

Nyt keväällä korjattiin tie nro 45 Hyvinkäälle, lähellä Nukaria. Tie on ollut kupera ja kaadot väärin, joka sitten on johtanut useisiin onnettomuksiin jopa kuolonkolareihin. Nyt korjattiin kaadot ja päällystettiin uudelleen, tienpinta on nyt suora.

Pitkäjänteinen työ näiden tärkeiden tiekorjausten eteen kannatti. Korjaukset lisäävät turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.


Ei hajoiteta kunnantaloa eikä linja-autoasemaa!

En käsitä tätä yletöntä purkamisvimmaa ja rahan haaskausta. Miksi puretaan vanha kunnantalo, linja-autoasema ja rakennetaan siihen Prisma? Kyllä automarketille löytyy parempikin paikka kauempana ydinkeskustasta. Myydään kunnantalo siinä kunnossa kun se on yrittäjälle, joka sitten päättää sen kunnostuksesta. Meidän ei pidä maksaa purkukustannuksia arvokkaasta rakennuksta, jota ei tarvitse purkaa.


Yritys- ja omakotitontteja lisää kaavoitukseen, ei pakkolunasteta

Tuusula on vetovoimainen paikka yritysten kannalta. Lisäämällä kaavoitettuja tontteja koko kunnan alueelle, taataan kunnan elinvoimaisuus. Kaavoittamalla lisää yritystontteja, saamme lisää yrityksiä, työpaikkoja ja veronmaksajia. Toivotetaan Kaukokiito tervetulleeksi!

Ei pakkolunasteta vaan toivotetaan tervetulleeksi yksi Suomen suurimmista logistiikkatoimijoista Kaukokiito. Tämä pakkolunastus on tämän ensimmäisen pormestarikauden häpeäkivi ja toivon että oikeus ratkaisee päätöksen Kaukokiidon ja maanomistajan edun hyväksi. Tulen tekemään yrittäjien eteen töitä kuten olen tehnyt viimeiset 50 vuotta kuntapolitiikassa. Ilman yrityksiä ei ole elinvoimaa, ei työpaikkoja eikä tulevaisuutta. Pakkolunastus ei kuulu länsimaiseen markkinatalouteen.


Talkoilla luodaan yhteisöllisyyttä ja säästetään rahaa

Olen ollut monessa mukana ja en muista, että olisin kieltäytynyt talkoista, kun kyse on yhteisen hyvän tekemisestä. Kävin huhtikuussa tekemässä koneella Koskenmäelle Tihunmäelle perustukset. Kuljetin koneella muistomerkkipaikalle kiven. Toukokuussa pystytimme talkoopurukalla laavun Vaunukankaan lammelle.


Jääkarnevaalit ja korona YO-juhlat ulkona syntyivät ideastani

Elokuun lopulla 2020 harmitti tyttären pojan Kassun YO-juhlien kohtalo. Ylioppilasjuhlat olivat keväästä jo koronan takia siirtyneet elokuulle ja kun juhlat lähestyivät, tuli tieto että juhlaan sai osallistua vain kolme vierasta. Tämäkin muuttui pari päivää ennen juhlia ettei koululle saanut tulla ketään vieraita ei edes ylioppilaiden vanhemmat, pelkät ylioppilaat. No sehän ei minulle sopinut vaan aloin miettimään miksi ei voisi järjestää juhlaa ulkona niin että kaikki pääsevät mukaan.

YO-juhla siirtyi ulkojuhlaksi, sillä sekunnilla tuumasta toimeen ja soitto rehtorille. Stenvallin tuttu ”esiintymislava” lukiosta valmistuvien juhlaan koulun pihalle. Idea oli loistava, kaikki sukulaiset pääsivät juhlaan ja nyt parhaillaan järjestetään jo toinen YO-juhla ulkona, ei lopu tilakaan kesken ja kaikilla on turvallista osallistua.


Kiitos, jatkan mielläni työtä Tuusulan puolesta.

Tunnen kunnan paremmin kun useammat muut ehdokkaat. Pitkä historia ja teot puhuvat puolestani.


Raimo Stenvall

Soitathan jos sinulla on ajatuksia tai kysyttävää ennen äänesi antamista. Mielelläni juttelen kanssasi.

Puh. 0400 450 585