299, Jussi Salonen, apulaispormestari, yrittäjä, Kirkonkylä

Olen 59-vuotias syntyperäinen tuusulalainen, joka vuosikymmenen asui pois Tuusulasta Tuusulanjärven pohjoispäässä Järvenpäässä. Niinpä seutu on tullut minulle hyvin tutuksi.

Olen kerännyt kokemusta kuntapolitiikasta niin viime kuin tältäkin vuosituhannelta. Vuosina 1981-1992 valtuutettuna Tuusulassa. Kahden vuosikymmenen tauon jälkeen takaisin kunnalliseen vaikuttamiseen valtuutettuna v 2013 alkaen.

Valtuustokaudella 2013-05/2017 toimin kuntakehityslautakunnan puheenjohtajana. Saimme yhteistyössä asuntokaavoituksen kuntoon.

Nyt kuluvalla valtuustokaudella toimin apulaispormestarina sivistyksen toimialueella, kasvatus-ja sivistyslautakunnan puheenjohtajana. Sivistyksen toimialueella luomme niitä syitä, miksi täällä Tuusulassa, suomalaisen kulttuurin syntyseudulla, on hyvä elää, kasvattaa perhettä, viettää merkityksellistä elämää.

Arvostan seutumme kuuluisan taiteilijayhteiösn perintä, myös pitkää sotilashistoriaamme. Kulttuurikuntana meidän on innostettava ja kannustettava myös oman aikamme kulttuurin ja tieteen tekijöitä, ylipäänsä luovaa ja rohkeaa ajattelua myös meidän tavallisten kuntalaisten joukossa.

Minulle tärkeitä asioita ovat:

  • Tuusulanjärven seutu niin maantieteellisenä kuin henkisenäkin ympäristönä, oman identiteettimme vahvistaminen
  • kasvatus- ja koulutus, kulttuurin edistäminen
  • luontoympäristömme vaaliminen
  • kuntakeskustojemme sopivan kaupunkimainen, viihtyisä tulevaisuus, jossa asukkaat ovat pääosassa
  • rohkeus kehittämisessä, uskallus toimia toisin
  • täytäntöönpano, toimintakulttuuri ja tavat toimia